Wonen in Zutphen

Wonen in de stad Zutphen is een genot op zich. Het rijke verleden is overal in het centrum voelbaar aanwezig. Zutphen is een Hanzestad, stad aan de IJssel, vol historische panden en spannende straatjes. Het centrum biedt talloze verrassingen op het gebied van winkels, gezellige pleinen en volop goede horeca. In deze stad ben je snel op je gemak.

Natuurlijk buitengebied

Naast stadse allure biedt Zutphen ook een zeer aantrekkelijke omgeving met veel groen en water. Het uiterwaardengebied van de rivier de IJssel biedt romantische strandjes, maar ook boeiende flora en fauna. Het groene coulisselandschap van de Achterhoek begint bij de achterdeur van je nieuwbouwwoning. Zelfs de Hoge Veluwe ligt op beperkte afstand. Op deze plek lijken stad en land te versmelten.

image alt

Bos en rivier vlakbij…

Zutphen ligt tussen de Veluwe en de Achterhoek; een goed start- en eindpunt voor prachtige fiets- en wandeltochten in een mooie groene omgeving. Met Park Overkamp en de vijver met wandelpaden hoef je eigenlijk de wijk niet uit. Maar als je je horizon wilt verbreden, kan dat. Heel dichtbij zelfs. Fiets of wandel eens naar Landgoed ’t Waliën dat vroeger een heidegebied was. Op nog geen 6 km buiten Leesten-Oost tref je hier een gevarieerd landgoed aan met bos, poelen en bomenlanen. Waai eens uit langs de uiterwaarden van de IJssel. De oude IJsselstreek is prachtig om te ontspannen.

image alt

Historisch centrum

Het Gelderse Zutphen is één van de oudste Hanzesteden van Nederland met een rijk historisch verleden. Dit is onder meer terug te zien in de prachtig gedetailleerde gevels, spannende kronkelende straatjes en oude stadsmuren. Het historische centrum staat bekend om zijn unieke winkels en speciaalzaken maar ook van de galeries en werkplaatsen die je overal in de stad ziet. Bezoek de diverse markten die heel sfeervol zijn door de middeleeuwse panden die eraan zijn gelegen. Leesten-Oost ligt niet ver van het centrum af, binnen een kwartier fietsen ga je van nieuw naar oud.

In Leesten-Oost leef je Visie
Waar zie jij jezelf wonen? Wijken