Leesten-Oost goed bereikbaar

Leesten-Oost is uitstekend bereikbaar met de auto, de fiets én het openbaar vervoer. De vele fiets- en wandelroutes in het nieuwbouwplan maken het extra uitnodigend om de auto te laten staan. Het plan ligt ten oosten van Zutphen, net onder Warnsveld en pal aan het Gelderse, groene landschap. Nog concreter: onder de Kerkhofweg die aansluit op de N319. Via de speciale fietsbrug fiets je binnen 15 minuten naar de binnenstad van Zutphen.

Autoluwe opzet

Iedere wijk in Leesten-Oost heeft slechts 1 of 2 ingangen, waardoor het verkeer automatisch naar de hoofdwegen wordt geleid. Wil je naar de zuidelijke rondweg N314? Dan rijd je via de Canadasingel de wijk uit. In de buurten zelf geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur en is er vooral veel ruimte gecreëerd voor fietspaden.

Met de bus

Aan de noordkant van Leesten-Oost, aan de Kerkhofweg, stoppen meerdere bussen richting Zutphen of Warnsveld. Stap op buslijn 83 en sta in een kwartier op het station van Zutphen. Of pak buslijn 80 richting het centrum van de stad, waarbij je onderweg iets meer haltes aan doet. Daarnaast rijdt er een buurtbus, lijn 193, naar Vierakker, Wichmond en Vorden.

Welke wijk spreekt je aan? Wijken
Alles wat je nodig hebt Voorzieningen