Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

et is een wijk met voornamelijk moderne woningbouw. Autoluw van opzet met geclusterde parkeerpleintjes, informele woonpaden, hofjes en speeltuinen.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja de bushalte is in de wijk aanwezig.

Waar kan ik informatie vinden over Zutphen?

Over de gemeente Zutphen vind je op www.zutphen.nl alle informatie. Op www.leestenistop.nl vind je alle informatie over de wijk Leesten-Oost.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Zutphen?

Op de website van de gemeente Zutphen bij 'onderwijs, cultuur, sport' en op de website Leesten is Top bij 'voorzieningen' vind je alle informatie.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Zutphen?

Op de website van de gemeente Zutphen bij 'onderwijs, cultuur, sport' en op de website Leesten is Top bij 'voorzieningen' vind je alle informatie.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Leesten Oost heb je alles bij de hand. Winkelcentrum Van Leesten zit in het hart van de wijk. Op loopafstand en met een gevarieerd aanbod zoals een supermarkt, bloemist, boekhandel, drogist, dierenarts en meer. Het winkelcentrum is goed bereikbaar met gratis parkeren.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Er zijn al veel woningen gerealiseerd in dit deel van de wijk. Aan de Canadasingel zijn 7 woningen van het type Esdoorn vorig jaar gerealiseerd. Zodra we akkoord hebben met de gemeente kunnen we verder met de rest van deze type woningen in fase 2.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk Looër Enk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Als de hele wijk Leesten helemaal klaar is zijn er ca. 3500 woningen gerealiseerd.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Ja er komen ook huurwoningen die verhuurd worden door Rebo Era Makelaars uit Deventer.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, er komen ook nog starterswoningen zodra de gemeente hier akkoord mee gaat.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Op dit moment zijn die niet ingepland.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Ja, de auto kun je voor de deur parkeren op de openbare parkeerplaatsen.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, er is voldoende ruimte om de auto dichtbij te parkeren.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, zodra er geen bouwverkeer meer door de wijk hoeft te rijden wordt de definitieve bestrating aangelegd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Ja, er komen speeltuinen en trapveldjes in de wijk Leesten Oost voor de kleintjes, het uitdagende skatepark Canyon voor de oudere jeugd en het nieuwe Park Overkamp met bovenop de heuvel ook een speelplek voor kinderen.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Nee, niet een officiele plek maar wel voldoende ruimte om de hond uit te kunnen laten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In deelgebied Looër Enk komen kleinere en grotere rijwoningen, tweekappers en patiowoningen.

Wanneer start de verkoop van het project?

Het project Esdoorn met 15 rijwoningen is afhankelijk van toestemming van de gemeente. Verwachte prognose om te starten is 3e of 4e kwartaal 2017.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. De afmetingen zijn verschillend en zijn vanaf start verkoop beschikbaar. Ligging is op het Oosten.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De 7 rijwoningen van het type Esdoorn zijn al een keer gebouwd aan de Canadasingel.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Nee, die moeten nog worden aangevraagd.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dat zal bepaald worden per woningtype.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat zal bepaald worden per woningtype.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woning Looër Enk - Esdoorn

Wie verkoopt de woningen?

De makelaar.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Ten Hag Makelaars en Eggink Maaldering Makelaars.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De volgende fase Looër Enk Esdoorn met 15 woningen staat gepland voor 3e of 4e kwartaal van 2017.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee dat is niet mogelijk.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is nu nog niet bekend. Zodra de aannemenr gaat starten zal dit bekend worden.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Na het tekenen van de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Vanaf start verkoop is deze informatie beschikbaar via de website bij te downloaden stukken.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Er zit standaard een keuken in de woning. Zie hiervoor de Technische Omschrijving.

Wie is de leverancier van de keuken?

Dat is nog niet bekend.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja er is een gasaansluiting aanwezig in de woning.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja er is een badkamer in de woning aanwezig. Zie hiervoor de Technische Omschrijving.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat is nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Nee dit is niet mogelijk in verband met garanties.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Op de website bij de woningen en dan helemaal onderaan via de knop downloads.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over de wijk Looër Woud

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In deelgebied Quirijn komen totaal 31 vrijstaande woningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee er komen geen huurwoningen in Het Looër Woud.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee in Looër Woud worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, er komen geen sociale koopwoningen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Ja, de auto kun je voor de deur parkeren. Je bent verplicht om een parkeerplaats op eigen terrein te realiseren.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, er is voldoende ruimte om de auto dichtbij te parkeren.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, zodra er geen bouwverkeer meer door de wijk hoeft te rijden wordt de definitieve bestrating aangelegd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Ja, er komen speeltuinen en trapveldjes in de wijk Leesten Oost voor de kleintjes, het uitdagende skatepark Canyon voor de oudere jeugd en het nieuwe Park Overkamp met bovenop de heuvel ook een speelplek voor kinderen.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Nee, niet een officiele plek maar wel voldoende ruimte om de hond uit te kunnen laten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er zijn nog enkele vrije kavels met een ontwerp van Brummelhuis te koop.

Wanneer start de verkoop van het project?

De kavels zijn al in verkoop. Van de 31 kavels zijn er op dit moment nog een paar beschikbaar. De overige woningen zijn gebouwd of in aanbouw.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. De afmetingen zijn verschillend en zijn op de website per kavel te bekijken.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

nee de woningen zijn niet te bekijken omdat de keuze in de te bouwen vrijstaande woningen groot is. Er zijn 17 kavels in aanbouw of reeds gebouwd waar je kunt gaan kijken.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Nee, de omgevingsvergunning wordt per stuk aangevraagd omdat de woningen geheel op maat worden gemaakt voor de kopers.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dat zal bepaald worden per woningtype.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Dat zal bepaald worden per locatie van het bouwnummer.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Ja er zijn brochures beschikbaar. Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar je kan deze ook aanvragen. Je krijgt de brochure dan toegestuurd.

Vragen over de woning Looër Woud - Quirijn

Wie verkoopt de woningen?

De makelaar.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Ten Hag Makelaars en Eggink Maaldering Makelaars .

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Er komt geen volgende fase van Quirijn.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

De kavels woningen op de kavels worden per stuk gebouwd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Deze vrijstaande woningen zijn helemaal naar eigen wens aan te passen zodat je helemaal je eigen droomhuis kunt te ontwerpen.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Voor de kavels kan dat na het eerste gesprek bij de makelaar.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, voor de kavels hebben wij de grote wijzigingen alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Nee die keuze maak je helemaal zelf.

Wie is de leverancier van de keuken?

Dat mag je helemaal zelf bepalen.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja de woning wordt opgeleverd met een standaard badkamer. Kijk in de Technische Omschrijving voor de details.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat kun je in overleg met de kopersbegeleider van de aannemer regelen.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja dat kan in overleg met de aannemer.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Op de website bij de woningen en dan helemaal onderaan via de knop downloads.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Algemene vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 80% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Ja er worden nog meer woningen gebouwd. Er zal geprobeerd worden de overlast tot een minimum te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl en www.woningborg.nl.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst zal de aannemer het garantiecertificaat aanvragen bij Woningborg. Ongeveer na 2 maanden ontvang je het certificaat.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen. Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. De link 'kan ik dit lenen' bij tabblad 'woningen' in onze leentool geeft je alvast een heldere indicatie van de financiële mogelijkheden.

Wat is een optie op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.
Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop? Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Antwoord niet gevonden? Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?