Meer over meerwerk

12 april '21

Een uitbouw aan de achterzijde, openslaande deuren, een dakkapel, bad en inloopkledingkast. Zijn dat jouw wensen voor je nieuwbouwwoning? Lees dan snel verder, want wij gaan je uitleggen over het meer- en minderwerk.

Wat is meer- en minderwerk?

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je hebt een casco woning -dus zonder sanitair en badkamerinrichting en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt verschillende keuzes en daar kun je op inspelen door zelf de inrichting uit te zoeken. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning, zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning.

Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit verrekend. Dit alles is in de koperskeuzelijst opgenomen, oftewel meer- minderwerklijst.

image alt

Opties

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk aan jouw woning? Op de woningpagina vind je onder downloads optietekeningen. Deze tekening biedt je een optie voor meerwerk. Voor Looër Enk fase 5 kan je denken aan een uitbouw waarmee je je woonkamer een flinke extra ruimte geeft. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de opties bespreken van openslaande deuren. Standaard zit er een schuifpui. Heerlijk toch op een zomerse dag lekker alle deuren naar de tuin open!

Jouw opties doorgeven

Je krijgt binnen een week na ondertekening een inlogcode van Nikkels bouwbedrijf BV om een account aan te maken voor HomeDNA. Dit is een online platform voor meer- en minderwerk. Op dit platform zal ook alle communicatie met de kopersbegeleiding plaatsvinden. Samen met de kopersbegeleider van Nikkels neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Hierin wordt ook gecommuniceerd wanneer je een afspraak kunt maken met de showrooms. Genoeg informatie dus om over na te denken.

Jouw woning financieren Financiering
Stel je eigen woning samen Meerwerk nieuwbouwwoningen