Een financiële check - wat is dat?

9 oktober '17

Hoe word je een concrete kandidaat koper voor één van de woningen in Leesten-Oost? Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check.

Welke gegevens staan erin?

Een financiële check is dus een brief van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat ze jouw inkomen en eventuele vermogen hebben gecheckt. Daarnaast moeten mogelijke schulden in kaart zijn gebracht. Tot slot dient in de brief het maximaal te lenen bedrag vermeld staan.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Heb je de financiële check van je adviseur ontvangen? Mail deze dan naar verkoop@bpd.nl onder vermelding van 'Financiële check Leesten-Oost-Esdoorn, bouwnummer ...".  Op 16 oktober is de toewijzing van de woningen. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat aan die kandidaten waarvan wij een financiële check hebben ontvangen. Meer informatie over het kopen van een huis van aanmelding tot het ondertekenen van het koopcontract lees je in je Mijn Eigen Huis-account, bij het tabje 'Informatie'.

  Meer over een woning kopen
  Meer over de financiering van een woning